sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Noniih, nyt se koulu sitten alkoi! Vielä vuoden alussa en tiennyt edes hakevani kouluun, en voinut aavistaakaan pääseväni sinne, saati sitten, että olisin osannut kuvitellut muuttavani Hämeenlinnaan. Vaikeaa oli Helsingistä lähtö, mutta eihän tämä niin kamala paikka ole...ja paras olisi tottua, seuraavat (ainakin)neljä vuotta pitäisi täällä viihtyä!

Tämän blogin aloittamisesta tuli idea - yllätys, yllätys - Äitiltä. Tykkään kirjoittaa pääosin kieliopin mukaisesti, mutta kun kyseessä ei ole äiti, vaan Äiti! :) Jännittää vähän tämä kirjoittaminen. Tarkoitus olisi kuitenkin kirjoitella päiväkirjatyyppisesti lähinnä opiskelujen etenemisestä, käsitöistä, kuvataiteesta, askartelusta, ja siis kaikesta käsillä tekemisestä. Koetan kertoa välillä yksityiskohtaisestikin kaikista uusista menetelmistä ja asioista, mitä koulussa opin, ja laittaa paljon kuvia. Kuvien laatu tulee varmasti vähän vaihtelemaan, ihan joka päivä ei nimittäin varmaankaan tule raahattua tuota digijärkkäriä mukaan koululle, ja silloin täytyy turvautua kännykän kameraan. Vaikka yleiskielellä kirjoittaminen tuntuukin vähän kankealta, olen varma, että tätä on mukavampaa lukea, kuin "jos mä niinku kirjottasin tiäks tälleen, you know?"... Tarkoitus kun on pitää blogi asiallisena, sellaisena, jota voi sitten media-ilmaisun kurssilla esitellä ylpeänä!

Voihan se olla, että tässä samalla tulee ajatuksia myös elämästä muuten täällä Hämeenlinnassa. Vaan haitanneeko tuo. Blogin nimeäminen tuotti muuten hieman päänvaivaa, joten otin avuksi suvun naiset, ja sain heti hyviä ehdotuksia! Sisko keksi tuon "Tuhat ja yksi työtä", ja tajusin heti sen sopivan mainiosti. Tuhannen ja yhden yön satukokoelma sisältää kehyskertomuksen, jonka ympärille muut tarinat kietoutuvat. Vakaa pyrkimykseni on, että kaikki opintojen pienemmät osiot sekä yksittäiset käsityömenetelmät ja aihealueet jossain vaiheessa alkavat muodostaa isompaa kokonaisuutta, joka tekee minusta sen, mikä minusta tulee isona: ohjaustoiminnan artenomin! Meidän koulutusohjelma järjestetään nyt toistaiseksi viimeistä kertaa nykymuotoisellaan, joten onnekas olen, kun hain ja pääsin juuri nyt kouluun.

Ensimmäinen kouluviikko on siis takana, ja ensimmäinen kurssikin alkoi. Perjantaina oli koko päivän Paperi- ja pahvityön tunteja, mutta kerron niistä lisää, kunhan saan valmiit työt käsiini kuvattavaksi. Sen verran voin paljastaa, että tehtiin ja kuvioitiin paperia!

Uusi kotitalo!

10 kommenttia:

  1. Onnea uuteen blogiin!

    Lissääpä tuohon sellanen juttu, että tätä voi seurata Blogilistan kautta. Kätevämpää ku näkee suoraan, ootko päivitelly! Älä kysy miten se tehdään, sitä en tiiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaahas! Enpä tiedä minäkään, katsotaan... :)

      Poista
  2. Mun pittää siristellä silmiä ku luen tota tekstiä ku tuommonen fontti =D - ilona

    VastaaPoista
  3. Oi, onko niin huono?! mut ku niin hieno :)

    VastaaPoista
  4. Makia blogi. Nyt sitte päivikin kans kilpailu että kummalla on parempi :)-Veikko

    VastaaPoista
  5. Nii onki hieno ! en tiiä mulla on varmaa näkö huonontumassa, ku en enää nii kauas ku ennen ja aina pitää siristellä silmiä ja pää tullee kipiäksi, nii johtuu varmaan siitä että en tästäkään saa selvää kunnolla :D -i

    VastaaPoista
  6. siis NÄE enää :D

    VastaaPoista
  7. Iitu hommaakko lasit? :D Veikko en rupia kilpailuun! Paitsi jos luppaat jonku palkinnon ;)

    Ihana blogi! ootan kyllä innolla et laitat lisää tekstiä & kuvia! Tästä ulkoasusta tulee mieleen puolukka, en tiiä miks! Semmonen raikas ja ihana ja tiiäthän sää minkälainen puolukka on :D ehdottomasti positiivinen mielikuva! Paitsi jos joku ei tykkää puolukasta...

    VastaaPoista
  8. Ihanaa ku ootte niin kovasti jo kommentoinu! Ulkoasu tulee ihan kohta muuttumaan vähän, mutta koetan pitää samaa värimaailmaa mukana kummiski :) ja lisää tekstiä ja kuvia tulossa pian!!

    VastaaPoista
  9. Millon oikein laitat lisää, oon kokoajan käyny kattomassa että millon tulee lisää :D:D - iitu

    VastaaPoista